Uskraćeni za pomoć iz zraka

Obilaze se požarišta na području Čitluka, i dalje gori kod Konjica i na Blidinju

Stanje kod Čitluka je trenutno pod kontrolom, ali postoji opasnost od ponovnog aktiviranja i širenja zbog vjetra.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2022. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redovno se obilaze požarišta na području općine Čitluk. Stanje je trenutno je pod kontrolom, ali postoji opasnost od ponovnog aktiviranja i širenja zbog vjetra.

Na terenu pored vatrogasaca iz Vatrogasne postrojbe Čitluk sudjeluju i vatrogasci PVP Mostar i Vatrogasne postrojbe Čapljina.

Hercegovinu su ovih dana pogodili požari, trenutno su aktivna dva, kod Konjica i na Blidinju, s kojima se vatrogasci bore već nekoliko dana.

Zbog požara u Konjicu BiH je zatražila pomoć kanadera iz Hrvatske, ali, prema tamošnjim izvješćima, oni su angažirani na gašenju nekoliko požarišta u Hrvatskoj. Požar na području Konjica jutros su gasila i dva helikoptera Oružanih snaga BiH, no bezuspješno. Prema riječima gradonačelnika za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Husein Hodžić požar će zasigurno biti aktivan još danima. Teren je miniran i nepristupačan za gašenje.

Situacija nije bolja ni u Parku prirode Blidinje gdje je požar aktivan od nedjelje, a u njegovu gašenju sudjeluju planinari, vatrogasci Posušje, DVD Rakitno, HGSS Posušje, HGSS Grude. Iako je Općina Posušje danas zatražila pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Čvrsnici, do njega još nije došlo.

Da požar na Blidinju izmiče kontroli za Bljeak.info potvrdio je i Mario Čutura zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Posušje koji je istaknu kako je za helikopter je sada već kasno.

Unatoč prošlogodišnjim ambicioznim najavama kupovine dva air traktora i dva helikoptera, i ove požarne sezone Hercegovina će ostati uskraćena za pomoć iz zraka.

Kopirati
Drag cursor here to close